Hvid chokolademousse med granatœble

En super lækker frisk og dejlig sød mousse.

Der er nok til et godt lag i en ø20cm kage.

1 dl fløde* ( ikke pisket)
3-4 dl piskefløde
150 g hvid chokolade
2 bl. husblas
Saft fra ½ citron
Kerner fra 1 granatæble

Skær granatæblet i over og fjerner kernerne fra skallen. Det tager lidt tid og det skal gøres forsigtigt, så det ikke sprøjter ud over det hele.

Husblas opblødes i koldt vand i ca. 10 min. Vride det fri for overskydende vand og smelt det i citronsaften over vandbad.
Tilsæt 1 dl. af fløden* (der ikke er pisket). Det gør ikke noget, at det ser flydende ud. Lad det evt. stå et par minutter

Chokoladen smeltes og køles af. Vend den afkølede chokolade i husblads, citron, fløde blandingen.

Pisk resten (3-4 dl) af piskefløden til skum og vend lidt af den i chokoladen. Vend så derefter chokoladen over i fløden. Vend forsigtig granatæblet i massen. (Her er det dog blåbær jeg har brugt) Og kom det på kagen.

(Opskriften har jeg fra pyntekagen, dog med små rettelser og tilføjelser)

Tip: I stedet for granatæble, kan man også bruge friske bær (Det gør jeg ofte med stor succes, har hidtil prøvet med blåbær og brombær).

Denne mousse passer godt sammen med limefromage og chokoladebunde. Det opdaget jeg ved et tilfælde en dag jeg skulle afprøve nettop denne her opskrift.
Da min kæreste elsker limefromage ala frøken Jensen, lavede jeg også det den dag. Anledningen var, at min far kom på besøg og så skulle vi jo have kage, man er jo jyde ikke 😉 I fryseren havde jeg nogle chokoladebunde og wupti så var der kage.

Alle syntes kombinationen lød mærkelig, mig selv inklusiv, men smagen mmmm wow.

Sådan så kagen ud indvendig:

Christina

Advertisements

2 thoughts on “Hvid chokolademousse med granatœble

  1. Hej 🙂 Ville rigtig gerne lave den her mousse, bare med jordbær, men hvor mange g. skal der til så den passer til denne portion? 🙂

    • Hej Alberte,
      Jeg tror også denne mousse ville være lækker med jordbær. Når jeg kommer forskellige bær i denne mousse, er det lidt på gefühl. Jeg Kommer gerne hele bakken af bær i, så går der heller ikke noget til spilde.
      Håber du kan bruge mit svar?
      Christina

Jeg elsker at hører dine tanker, så skriv endelig et par ord.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s