Småkage med lakrids og tranebær

Jeg elsker lakrids og spiser til tider lidt for meget af det. Så derfor har jeg nu købt noget lakridspulver (og sirup) fra Johan Bülow, så det skulle afprøves.
Normalt orker jeg ikke at bage småkager, men her den anden dag fik jeg pludselig en ustyrlig trang til nettop dette. Så jeg gik i gang med finde mine “gamle” opskrifter frem og faldt over denne med lakrids og tranebær.

Jeg øver mig stadig med mit kamera, lys, opsætning og det hele, så sådan kom “billederne af” mine småkager til at se ud.

Her kommer den fantastiske opskrift:

Småkager med lakrids og tranebær – ca 30 stk
250 g hvedemel
½ tsk bagepulver
20 g lakridspulver
65 g tranebær
190 g saltet kold lurpak smør
250 g fint rørsukker
1 æg

Sigt mel sammen med bagepulver i en røreskål. Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern.
Kør massen på en køkkenmaskine med k-spaden, til smørret er kørt ud.
Tilsæt sukker og æg. Kør kun til dejen lige samler sig, det er meget vigtigt. Ellers mister småkagerne deres sprøde struktur.

Del dejen i passende klumper, og rul den i lange pølser med diameter ca. som en 20 kr-mønt. Rul dem i bagepapir og frys, til pølserne er hårde.
Skær pølserne i tykke skiver og læg dem med lidt mellemrum på et stykke bagepapir.

Bag dem ved 180˚c i ca. 8-10 min.

Opbevar de kolde småkager i en kagedåse, hvis de holder så længe! Mmm siger jeg bare.

Opskriften stammer fra den geniale Markus Grigo. Jeg må virkelig eje hans bog. Go fornøjelse

Christina

Reklamer

2 thoughts on “Småkage med lakrids og tranebær

Jeg elsker at hører dine tanker, så skriv endelig et par ord.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s