Chokoladebunde

Når jeg skal bage kage anvender jeg ofte denne lagkagebund, da den er meget nem at lave. Desuden er jeg vil med at der kommer masser af chokolade i, det giver nemlig en rigtig god smag.

Chokoladebunde 2-3 stk
250 g sukker
8 æg – stuetemperatur.
100 g mørk chokolade, (kan også laves med lys eller hvid chokolade)
200 g mel
1 ½ tsk. bagepulver
55 g kakao

Pisk æg og sukker hvidt, det tager minimum 10 min.

Imens vejes de øvrige ingredienser af og chokoladen smeltes over vandbad.

Tilsæt den smeltede chokolade til æggemassen og vend den forsigtig rundt. Sigt bagepulver, kakao og mel og vend det forsigtigt i dejen. Det gælder om at bevarer så meget luft som muligt.

Fordel dejen i 2 – 3 og smør det ud på bagepapir. For at være sikker på at få den ønskede str på bunden, kan du tegne en blyant cirkel på bagepapiret. Bag bundene ved 200˚c i 12-15 min.

Jeg bager altid bundene lidt for store, da jeg syntes at kanten ofte bliver en anelse tør.
Når bundene er kolde udstikker/skærer jeg dem til, så de passer til den str. kage jeg skal lave.

Tip: Kanten kan nedfryses og bruges til popcakes eller trøfler.

Christina

Advertisements

Jeg elsker at hører dine tanker, så skriv endelig et par ord.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s