Kage Festival

Her i weekenden d. 25 og 26 august, var der kage festival i Carls Have på Carlsberg. Kage festivalen blev afholdt af Københavns konditorlaug og formålet med festivalen var at hylde det gamle anerkendte håndværk. Rundt om i den smukke Carls Have, var der opstillet små telte hvor de forskellige konditorier stod og solgte af deres lækre kager m.m.
Der var en rigtig hyggelig stemning i haven og mens jeg gik rundt mellem teltene kunne der hørers en strygekvartet spille i baggrunden. Jeg fik en følelse af at være trådt tilbage i tiden og følte mig meget heldig at at være en del af oplevelsen.

Sammen med indgangsbilletten fik man et lille kort der udløste en kop af den lækre Estate Coffee, te eller varm chokolade baseret på Valrhona chokolade. Man fik også et kort der udløste et stykke kager og her kunne man frit vælge fra en af de konditoriet der var i haven.
Jeg valget at få min kage fra Grannys House og her valgte jeg et stykke lagkage med passionsfrugt mousse og lys chokolade mousse. Da vi var to afsted valgte vi også en chokoladetrøffel kage fra samme sted.
Ved indgangen var der opstillet et større telt hvor man frit kunne deltage i forskellige workshops såsom; marcipan rose fremstilling, cupcake pyntning, chokolade snørkle sprøjtning, fremstilling af fondant blomster m.m. Dette var meget populær og teltet var konstant fyldt af mennesker der ønskede at afprøve deres evner. Alt man lavede fik man med hjem i små æsker.
Det var også mulighed for at komme på rundvisning på Carlsberg museum, her fik man lidt historie om familien og ikke mindst så man lidt af de smukke skulpturer, malerier og andre kunstværker bygningen husede. Jeg blev her enig med mig selv om, at jeg vil besøge Ny Carlsberg Glyptotek snart, da de huser hele samlingen af kunstværk doneret af familien.

Begge dage var der løbende konkurrencer for både professionelle, amatører og lærlinge. Desværre var denne del af oplevelsen meget skuffende, ikke fordi kagerne ikke var meget flotte (for det var de). Men mere på grund af deltager antallet. Nogle af konkurrencerne var der kun en enkelt eller ingen deltagere. Jeg håber på flere deltagere næste år. Men her er nogle af de kager der deltog i de forskellige konkurrencer. De to første var bidragene til bryllupskage temaet og de nœste tre var fra blikfang delen.
Tak for en dejlig dag i Carls Have og på gensyn til næste år.

Christina

Reklamer

Jeg elsker at hører dine tanker, så skriv endelig et par ord.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s