Smørbagte scones

Nu hvor det er blevet lidt mørkere om aftenerne og efteråret lure lige om hjørnet er det bedste jeg ved, at krybe under tæppet med te og en god bog. Og når jeg så er i hygge hjørnet elsker jeg at spise de lækre engelske smørbagte scones med hjemmelavet lemon curd til. Nu kan efteråret bare komme an.
Engelske smørbagte scones – 10-12 stk.
240 g mel
1 tsk salt
3 tsk bagepulver
80 g lurpak smør
40 g sukker
1 1/2 dl mælk

Kom mel, salt, bagepulver, sukker og smør i en skål og bland til det groft. Tilsæt derefter mælken og ælt indtil mælken er æltet ind i dejen. (Der må gerne være store smør klumper i dejen). Vend dejen ud på et melet bord og tryk det forsigtigt, indtil dejen er 1 1/2 -2 cm høj.
Udstik dejen i cirkler (ca. 5 cm i diameter). Jeg brugte en blomst og en hjerte cookie cutter. Saml/ælt forsigtigt dejen i en ny klump og gentag indtil alt dejen er brugt. Kom den små scones på en bageplade med bagepapir og pensl dem med lidt mælk.
Bag dine scones i 12-15 min. ved 200˚c.
Afkøl dem på en bagerist og server de lune scones til et glas te og med hjemmelavet lemon curd. du kan også server flødeskum og marmelade til, det er helle ikke så dårligt.

Tip: Du kan også nedfryse dine ubagte scones (billede i midten, ovenover). Når du så får lyst til et par stykker, tager du dem blot op fra fryseren og lader dem tø op i 15-30 min. Derefter bager du dem som normalt ved 200˚c i 12-15 min.

Disse scones er ikke så søde som de nærmest kage lignende scones vi kender i Danmark, men jeg syntes de smager fantastiske.
Opskriften er baseret ud fra denne side.

Velbekomme og go fornøjelse.

Christina

Reklamer

Jeg elsker at hører dine tanker, så skriv endelig et par ord.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s