Honninghjerter

Jeg elsker honninghjerter og for nogle år siden prøvede jeg for første gang at lave dem selv. Det var en katastrofe og jeg svor aldrig at gøre det igen. Senere opdagede jeg, at grunden til at de var sten hårde og ikke kunne spises var at de skulle ligge og “dvale” et par dage på køl inden de kunne spises.

Så derfor forsøger jeg mig igen med disse søde og let kryddere hjerter.
HonninghjerterJeg har fundet en masse forskellige opskrifter og valgte en der krævede en fordej. Der er en opskrift der går igen på mange sider, så jeg satser på at den er vidunderlig god :).

Disse hjerter tager over en måned at lave, så derfor får i en lille ekstra søndags treat. Så er der mulighed for at følge med.

Du skal bruge til ca 20 små honninghjerter:

Fordej
500 g honning
500 g mel

Bland mel og honning og ælt indtil alting er godt blandet. Det er en sej omgang og kræver en del kræfter. Dejen kan godt virke lidt tør, men det skulle være rigtig nok. Kom massen i en lufttæt beholder og stil det på køl i minimum tre uger.
Minimum tre uger senere:

Jule krydderierne til honninghjerterne
10 g potaske
2 æggeblommer
5 g stødt kanel
5 g stødt ingefær
5 g knuste/stødt nelliker

Tag din fordej ud fra køl dagen før. Kom alle krydderierne, æggeblommer og fordejen i en skål og rør med k-spaden i din køkkenmaskine eller ælt godt vha håndkraft. Kom den tilbage på køl i yderligere tre dage.
Honning hjerter - krydderierneTre dage senere:
Udrul dejen på et melet bord til den er 4mm tyk og udstik hjerter eller andre figurer. Kom lidt mel på bagepapiret inden du kommer hjerterne derpå. Bag dem ved 180˚c i 8-10 min.

Kom dine hjerter i en beholder og stil dem på køl yderlige 3-4 dage (evt med et vådt klæde i).

Tre til fire dage senere:
Overtræk dine nu bløde og saftige honninghjerter med chokolade, skriv på dem med sprøjte glasur, kom et glansbillede eller bind en julesløjfe på og hæng dem på træet (så kan det nemlig spises 😉 )
HonninghjerterHo ho ho og glædelig jul

Christina

Reklamer

2 thoughts on “Honninghjerter

  1. Tak for en deler, må gå igang, jeg eeeeeelsker honningkager men har aldrig haft held med det selv, men, er som du villig til at forsøge igen..

Jeg elsker at hører dine tanker, så skriv endelig et par ord.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s