Fedtebrød – En jule klassiker

Jule sneen daler stille ned over det ganske land og julelysene er tændt i alle vinduer. Ude i det fjerne kan man høre glædes skrig fra børnene der suser ned af en bakke med jule røde kinder.

Julen er nær og derfor fandt jeg min familie opskrifts bog frem og slog op på en af mine ynglings småkager, nemlig fedtebrød.

Jeg elsker den søde smag af kokos sammen med den kryddere smag fra den mørke rom. Det er lige før englene synger!

FedtebrødFedtebrød småkager – ca 20-30 stk.
125 g mel
1/4 tsk hjortetakssalt
125 g smør
65 g kokosmel
65 g sukker

Fremgangsmåde
Bland mel og hjortetakssalt og smuldre smørret deri. Tilsæt kokosmel og sukker og ælt dejen sammen til en fast dej.

FedtebrødDel dejen i tre og udrul dem i lange stænger. Læg pølserne på bagepapir og tryk den flade med fingrene.
Bag stængerne ved 200˚c i 10 minutter.
Fedtebrød-stængerneRom glasur
Flormelis
Rom, jeg bruger mørk rom

De to ingredienser blandes i ønsket mængde og konsistens mens kagerne er i ovnen  Kom glasuren på stængerne lige efter de er taget ud af ovnen. Skær stængerne ud i små kager og lad den afkøle helt. Opbevar dem i kagedåse.

Fedtebrød,Glædelig 1. søndag i advent.

Christina
Reklamer

4 thoughts on “Fedtebrød – En jule klassiker

    • Tak skal du have 🙂

      De er og har altid været en del af min jul, så en jule klassiker er de bestemt. Derudover er de verdens nemmeste småkage at lave, så jeg kan kun anbefale at du laver en portion LIGE NU 😉

      Christina

Jeg elsker at hører dine tanker, så skriv endelig et par ord.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s