Dadelkugler – det sunde alternativ

En af mine veninder sagde til mig den anden dag, at hun desværre måtte meddele mig at hun var gået på en “ingen gluten og ingen raffineret sukker” udrensningskur.
Da jeg alligevel havde gået og set mig sulten på dadel/figenen konfekten i juleafdelingen i den lokale Netto, var det jo den perfekte anledning til at afprøve dette.
DadelkuglerDe første par portioner jeg lavede var meget bløde og smagen var ikke helt på plads. Heldigvis, efter en del legen og eksperimenter med smags sammensætning, syntes jeg at mine dadelkugler blev utrolige lækre og meget vanedannende. Jeg mener de smager overhovedet ikke sunde.

Til ca 20 stk. skal du bruge
150 g dadler uden sten
25 g abrikoser
25 g tranebær
40 g kokosolie
1 spsk stærk kaffe
2 spsk mørk rom
30 g kakaopulver
50 g mandler
25 g valnødder
kokos til at rulle kuglerne i

Fremgangsmåde
Kom tranebærrene og rom i en bøtte og lad dem trække til dagen efter.
Kom dadler, abrikoser, tranebær/rom, kaffe og kokosolie (kan evt smeltes)  i en blender, minihakker, foodprocessor eller hvad du lige har og kør indtil massen er glat.
Tilsæt mandler og valnødder og kør indtil alt er godt blandet. Jeg kom mine hele i og det var IKKE nemt, derfor vil jeg anbefale at du hakker dem i forvejen. Du kan også male dem til mel, afhængig af hvilken mund følelse du ønsker.
Vend til sidst kakaopulveret i. Jeg vender kakaopulveret i manuelt, da jeg ellers syntes det kan være svært at køre i minihakkeren.
Rul små kugler af dadelmassen og tril dem i kokos. Herefter kan du trykke dem frikantet hvis du ønsker.
Dadelkugler.Opbevar dine små syndige, nå nej sunde kugler på køl og nyd dem til en go kop kaffe.
DadelkuglerGlædelig sund jul

Christina

Reklamer

2 thoughts on “Dadelkugler – det sunde alternativ

 1. Ikke for at ødelægge den gode stemning, men dadler er alt andet end sunde. De er smækfyldt med sukker. At den har hængt på en palme gør den ikke mere sunde end de sukkerroer der gror i mulden på Lolland.

  • Tak for din kommentar Mikael,
   Jeg er godt klar over at dadler er spræng fyldt med div. sukker arter, såsom fruktose, glukose og sakkarose. Og som med alt frugt, skal de spises med måde. Diabetiker og personer der spiser i forhold til GI index skal nok især passe på med de tørrede dadler. Dog i forhold til raffineret hvid sukker (sakkarose) er det dog sundere. Da de blandt andet også indholder kostfibre og div. vitaminer og mineraler.
   Grunden til at jeg skriver – det sunde alternativ, er i forhold til alm hvid
   sukker og i forhold til plantefedt vs animalsk fedt. Og ikke mindst i forhold til det ønske min veninde havde da hun stillede mig opgaven.

   Så du har bestemt ikke ødelagt den gode stemning. Jeg syntes kun det er dejligt at du lige stoppede op og smed en kommentar ind 🙂

   Christina

Jeg elsker at hører dine tanker, så skriv endelig et par ord.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s