Jule specier med chokolade

Det tegner til at blive en rigtig hvid jul i år og det får mig rigtig i jule stemning. Derfor bager jeg på livet løs i det lille jule pyntet køkken, verdens nemmeste og lækreste jule specier.

Disse småkager er gode til en kop kaffe og de er også den perfekte værtindegave til julemiddagen. Eller hvis man bare kommer forbi til en kop kaffe. Et par dage efter jeg havde bagt disse, fik jeg nemlig selv en dåse jule specier i værtindegave og de var vild lækre.
Chokolade og swirl specierHer får du grund opskriften til alm specier, herefter kan du tilsætte det du ønsker.

Til ca. 100 specier
300 g lurpak smør, stuetemperatur
375 g mel
125 g flormelis
1 spsk vaniljesukker, den hjemmelavet naturligvis

Til chokolade specier – 100 stk
200 g hakket chokolade

Fremgangsmåde
Kom mel, smør, flormelis og hakket chokolade i en skål og bland det godt sammen. Jeg æltede i hånden, du kan også bruge en køkkenmaskine. Tril dejel i stænger på 3 cm i diameter og hvis du ønsker kan du rulle dem i sukker. Kom dem kort i fryseren. Når de er faste, skæres de ud i ca. 3 mm. tykke skiver.
Kom småkage dejen på en bageplade med bage papir og bag dem ved 200˚c i ca. 8 min.
Chokolade specierTil swirl specier – 100 stk
4 spsk kakaopulver

Fremgangsmåde
Find to skåle frem og kom halvdelen af mel, smør og flormelis i hver skål. Tag 4 spsk mel fra den ene skål og tilsæt 4 spsk kakaopulver.  Bland det godt sammen i begge skåle. Jeg æltede i hånden, du kan også bruge en køkkenmaskine. Rul begge deje ud i en firkant til de er ca 3 mm tykke, den hvide lidt længere end den brune. Kom den brune firkant oven på den hvide og rul dem sammen. Ret til så stangen er 3 cm i diameter og hvis du ønsker kan du rulle dem i sukker. Kom dem kort i fryseren. Når de er faste, skæres de ud i ca. 3 mm. tykke skiver.
Kom småkage dejen på en bageplade med bage papir og bag dem ved 200˚c i ca. 8 min.
Swirl specieJeg bagte kun halvdelen den dag jeg bagte og gemte resten af stangen i fryseren. På den måde kan jeg på ingen tid have nybagte småkager klar til gæster eller aftens kaffen.
Chokolade specieSwirl specierGlædelig jule bagning

Christina

Reklamer

2 thoughts on “Jule specier med chokolade

  1. Uhmmm hvor dine specier smagte vidunderlige, og tak for en dejlig weekend…… de billeder du tager bliver mere og mere unikke, og så med oldemors smukke gamle porcelæn 🙂 så smukt 🙂

Jeg elsker at hører dine tanker, så skriv endelig et par ord.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s