Konfekt med marcipan og kirsebær

Så er tiden inde til at lave den lækreste konfekt til juleaften og dagene derpå. I år ville jeg lave lidt utraditionel julekonfekt og i denne omgang blev det til disse lækre og let syrlige marcipankugler med kirsebær, rom og hvid chokolade.
KonfektTil 15-20 små marcipankugler, skal du bruge
100 g marcipan
50 g hvid chokolade
30 g tørrede kirsebær eller tranebær
20 ml rom
evt 30 g flormelis

Pynt/overtræk
100 g hvid chokolade
Frysetørrede kirsebær pulver

Fremgangsmåde
Kom de tørrede bær i en bøtte og hæld rommen over. Lad det trække et par dage i køleskab. For børnevenlig variation, brug tranebær juice.
Smelt chokoladen over vandbad. Rør imens marcipanen blød rom (det der er tilbage fra det bærrene har hygget sig i) og tilsæt herefter den smeltede hvide chokolade. Tilsæt flormelis efter behov. Pisk massen luftig og kom den i køleskabet i 30 min. Form nu kugler af den kolde marcipanmasse, lav et hul i hver kugle og kom et par bær i. Luk hullet og overtræk dem med tempereret hvid chokolade og drys dem med frysetørrede kirsebær pulver.
Marcipankugler med kirsebærDisse marcipan kugler smager himmelsk med det søde fra chokoladen og det syrlige fra kirsebær pulveret.
Konfekt med kirsebærChristina

Advertisements

6 thoughts on “Konfekt med marcipan og kirsebær

Jeg elsker at hører dine tanker, så skriv endelig et par ord.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s