Valentins Heart Popcakes

For ikke så længe siden afholdte jeg en Valentins Give Away, hvor i delte ud af jeres fantastiske planer for valentinsdag og ikke mindst planerne om de søde overraskelser.

Jeg fortalte også hvad mine planer er på valentinsdag, “Som en masse af jer også har givet udtryk for, så er det ikke en dag vi (min kæreste og jeg) gør meget ud af. Vi går ind for at fejre kærligheden til hinanden med små gestus, gaver og overraskelser når tiden, lysten og muligheden er der. Alligevel fejre vi også valentinsdag med god mad og dessert i form af lidt søde sager.”

Derfor vil jeg, her dagen før valentinsdag, vise hvad jeg har lavet af søde sager til min sweet valentine (aka min kæreste).
Valentins popcakesTil 12-16 popcakes skal du bruge
250 g kagerester*
ca. 40 g flødeost/ smørcreme
1-3 tsk frysetørret solbær pulver

En pakke lollipops pinde / popcakes pinde

Sukkerkugler, glimmer, krymmel m.m.

*Kagerester, kan f.eks. kommer fra kanten af lagkagebunde og andet skærekage. Jeg har altid en masse rester fra når jeg laver store fondant overtrukket kager med div. mousser i. Har du ingen rester kan du bruge alt fra sandkage til citronmåne. Eller bag din ynglingekage og brug den.

Overtræk
Candy melts chokolade i den ønskede farve
Palmin eller kakaosmør

Fremgangsmåde
Kagerne:
Kom dine kagerester i en blender og blend indtil det har en sandet konsistens. Bland flødeost/smørcreme og frysetørret solbær pulver med kageresterne og nu kan du påbegynde forme arbejdet. Det er vigtigt at kagemassen hverken er for blød eller for tør, så falder kagerne af pinden når de dyppes i chokoladen.

Overtræk: Kom candy melts chokoladen i en beholder der er forholdsvis høj og smelt det over vandbad eller i mikroovn i korte intervaller. Jeg syntes, at candy melts chokoladen er for tyk til at arbejde med, så jeg tilsætter lidt palmin indtil candy melts chokoladen har den rette konsistens.

At lave popcakes
Når du skal lave kage kuglerne kan du anvende mange forskellige metoder. Den simple måde er, at trille en kugle af kagemassen.
Jeg trykkede kagemassen flad til den blev 2- 2,5 cm høj og brugte en hjerteudstikker.
Lav et lille hul i bunden af kagen med pinden og dyp nu ca. 1-2 cm af pinden i chokoladen og kom den derefter i hullet i kagen. Lad kagerne stå og “hærde” i ca. 30 min. Jeg syntes det er nemmest at lade pindene stå i et glas med sukker (det ser også pæn ud og så er serveringen også klaret)
Nu kan du dyppe dine kager i chokoladen. Bank pinden let på kanten af beholderen mens du drejer den, så overskydende chokolade nemmere kommer af.
Making popcakesMens chokoladen stadig er våd, kan du pynte kagerne med div. pynt; såsom krymmel, sukkerkugler, glimmer m.m.
Heart cake popsHeart bowHeart popsHappy Valentins Day

Christina

Reklamer

4 thoughts on “Valentins Heart Popcakes

 1. Du er simpelthen så kreativ på alle måder……. det er så fedt at se på dine billeder :-), jeg er stolt af dig, du er lærenem 🙂

 2. du er altså bare SÅ sej Christina, fantasi, tålmodighed og super skrap til at sætte fotos sammen med dine værker.

  Kh. fra en ivrig læser
  Randi Spanien

  • Tusind tak for dine rosende ord Randi, de betyder meget fra dig.
   Det startede jo med, at jeg elskede (elsker) at bage og ville vise det frem. Og lige pludselig udvide min bage-hobby sig med en lille foto-hobby og det der tilhørende. Men det kender du jo godt 😉
   Kram Christina

Jeg elsker at hører dine tanker, så skriv endelig et par ord.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s