Verdens bedste Chocolate Chip Cookies

Jeg har et stykke tid nu haft en ustyrlig lyst til Chocolate Chip Cookies og for mange år siden fandt jeg den perfekte opskrift, desværre blev jeg skuffet sidst jeg bagte dem, da de ikke flød ordentligt ud. Derfor gik jagten ind på at finde DEN perfekte opskrift.

I min søgen er jeg kommet langt omkring og fandt bl.a. ud af, at Chocolate Chip Cookie’en blev opfundet af Ruth Wakefield i 1930 og gik under navnet “Toll house chocolate crunch cookies”. Hendes hemmelighed til den perfekte cookie var, at lade dejen hvile på køl et døgn før de skulle bages. Dette giver en knasende kant og en blød midte.

Opskriften jeg anvender blev publiceret i samme forbindelse med en artiklel fra “The New York Times“, hvor forskellige bagerier i New York delt ud af deres viden omkring den perfekte Chocolate Chip Cookie. Da samme opskrift florer rundt som “den bedste cookie” på mange blogs og hjemmesider måtte jeg bare afprøve den.

Det der skulle gøre denne opskrift til den bedste er at lade dejen hvile på køl i 36 timer inden kagerne bages. Denne påstand vil jeg nu teste og her er mit resultat.
cookie sammenligningHer får i mine tanker om de lækre Cookies over de tre døgn testen tog.
4timer på køl24timer på køl36timer på kølChocolate chip Cookies, nok til 10 store cookies.
250 g mel*
1/2 tsk natron (med top)
1 tsk bagepulver (lige knap)
1  tsk salt
140 g lurpak smør, stuetemperatur
125 g brunfarin
125 g sukker
2 tsk vanilje sukker
1 æg
285 g chokolade, jeg brugte en blanding med mørk, lys og hvid chokolade.
+ ekstra chokolade til pynt, kan undværes
+ salt til pynt, kan undværes

* Original opskriften siger 120 g cake flour – mel med 6-8% protein og 130 g bread flour – mel med 12-14 % protein. Dette tilsammen er 250 g alm mel med 10% protein indhold, hvilket er ca. standart i alm dansk hvedemel.
(Se under Cup vs Gram, hvordan du laver din egen cake flour)

Fremgangsmåde
Bland og sigt de tørre ingredienser i en skål.
Pisk smør og sukker (alm sukker, brunfarin og vaniljesukker) indtil du har en lys og luftig masse, det tager gerne 5-7 min.
Tilsæt ægget og pisk indtil massen er godt blandet.
Tilsæt mel blandingen og bland indtil dejen kun lige hænger sammen.
Kom nu chokoladen i rør indtil chokoladen kun lige er indarbejdet – rør endelig ikke for længe.
Kom dejen i en lufttæt beholder eller i en plastikpose og opbevar den på køl i 1-72 timer (Kan anbefale 36 timer).

Form dejen i kugler på størrelse med golf bolde (ca 85 g) og kom dem på en bageplade med “slip-let” bagepapir (alm kan også bruges). Kom ikke for mange “cookie bolde” på ad gangen, da de flyder godt ud. Kom nu ekstra chokolade, og drys med salt på toppen af “cookie bolden”.
Cookie dejenBag dem ved 175 ˚c i ca. 18-20 min, ved mindre cookies bag da i kortere tid. De er færdige når kanten er gyldenbrun og midten stadig er blød. Lad den afkøle på bagepladen i 15 min inden de flyttes og afkøles helt.
Cocolate chip cookieVelbekomme og nyd dine Cookie til et glas mælk eller en go kop kaffe.

Christina

Reklamer

16 thoughts on “Verdens bedste Chocolate Chip Cookies

  1. Hej. Jeg har i dag lavet dejen til dine cookies og jeg glæder mig til at få dem i ovnen i morgen. Men er din dej også helt hård når den ligger i køleskabet? Skal den ligge og blive stuetemperatur inden man former og bager dem?

  2. hvilke nogle chokoladeknapper bruger du? 🙂
    de eneste jeg kan finde er jo ikke rigtigt chokolade, men en slags chokolade erstatning.

  3. Har lige prøvet at lave dem. Men på trods af golfboldestørrelse og ingen varmluft er de blevet helt hårde. Øv øv. Må prøve igen i morgen.

    • Hej Manja,
      Øv at de blev helt hårde, jeg syntes helt bestemt at du skal prøve dem igen.
      Umiddelbart kan grunden til at de blev hårde være en af disse:
      – Der var for meget protein i din mel (max 10%)
      – Dejen er blevet æltet for meget, efter melet er blevet tilsat (dejen skal kun lige samles – det tager ikke mange sek).
      – Dejen har ikke hvilet i de famøse 24-36 timer på køl (36 timer giver de bedste cookies).
      – De har fået for længe i ovnen.

      Håber disse få tips kan hjælpe dig til at få de bedste Cookies ever.

    • Det behøvet ikke være lurpak, det skal bare være rigtig smør og ikke et blandingsprodukt (som Kærgården). Jeg bruger saltet smør i mine Cookies og hvis du anvender usaltet, ville jeg nok komme lidt ekstra salt i dejen.

  4. De se simpelthen super lækre ud 😉 har selv ledt med lys og lygte alle vegne efter de perfekte cookies. Nu vil jeg prøve dine.

Jeg elsker at hører dine tanker, så skriv endelig et par ord.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s