Stenalderbrød med chokolade

Alle jeg kender (næsten alle) enten snakker om eller har allerede bagt “Stenalderbrødet” fra Kong Hans og anbefaler det meget. Derfor ville jeg da også give det et forsøg.

Desværre blev jeg fælt skuffet første gang jeg forsøgte mig. Jeg bagte brødet sammen med min mor og vi var ikke glade. Jeg syntes det var alt for salt, og vi syntes begge det smagte af æggekage… øv.
Så blev det morgen og brødet var nu kold og pludselig smagte det vidunderligt (dog stadig for salt til min smag). Wow det er jo godt, og perfekt som en lille mellemmåltids snack.

Derfor besluttede jeg, at forsøge mig igen og denne gang fik jeg lys til at lege lidt med ingredienser og former. Herunder kan i se det færdige resultat.
StenalderbrødTil 12 stenalder stykker
50 g græskar kerner
50 g solsikkekerner
50 g hørfrø
25 g sesamfrø
25 g havregryn, (skal undlades hvis du ikke tåler gluten)
50 g mandler
50 g valnødder
50 g kakaonips, eller hakket chokolade
1/2 dl olie
2 æg
1/2 – 1 tsk salt

Fremgangsmåde
Rist mandler og valnødder på en varm pande i 5 min. Kom alle ingredienserne i en skål og bland det godt med en grydeske eller hånden. Fordel dejen i en smurt muffins form.

Bag brødene ved 160˚C i 20-25min.
stenalderbrød dej

Lad brødene afkøle HELT på en bagerist inden de nydes.

Tip
For et helt brød i rugbrødsform. Brug da 2x opskriften og bag brødet i en time i en rugbrødsform.
StenalderbrdetChristina

Reklamer

8 thoughts on “Stenalderbrød med chokolade

 1. Hej. Jeg har også bagt stenalderbrødet og er helt enig i, at det var svært at komme igennem og at intet pålæg passede. Nu er jeg ikke specielt glad for mandler og nødder, så jeg tænkte, at det måske var derfor, at jeg ikke kunne lide det. Jeg har derfor bagt et nyt, hvor jeg kun puttede 75 gram mandler i, som jeg snittede til pulver. Jeg fyldte op med de forskellige kerner i stedet. Jeg skal hilse og sige, at jeg elsker brødet nu. Jeg spiser det med alt muligt pålæg – æg eller torskerognsfrikadeller er specielt mums. Hilsen Lone

  • Hej Lone,
   Jeg bliver også mere og mere fan af brødet og syntes det er fantastisk som “madbrød” istedet for den hvide flutes.
   Dejligt at du ved at erstatte mandlerne, er blevet vild med brødet. Det er jo det skønne med hjemmebag, at man kan bage kun med de ingredienser man kan lide 😊
   Christina

 2. Tak for et supergodt tip! Jeg har prøvet at bare det almindelige stenalderbrød et par gange, men jeg kunne aldrig få spist mig igennem det – det var så stort og tog så lang tid at spise sig igennem. Også var det som om, intet pålæg rigtig passede på. De små chokoladestykker og muffinstørrelsen gør brødene perfekte til et hurtigt mellemmåltid i tasken 🙂
  Vh Louise

  • Det var da så lidt Louise og tak for din dejlige kommentar 🙂
   Jeg er stor fan af mellemmåltider og snacks i små (tag med i tasken) størrelse og heraf denne ide. Og som dig kunne jeg heller aldrig finde pålæg der passede, kun pålægschokolade….. Så derfor var det kun en naturlig del at komme det i selve brødet. Jeg tænker også, at tørrede bær også ville være godt i brødet?
   MVH Christina

   • Ja, tørrede bær kunne sikkert være et hit! Jeg sad i dag og tænkte på, at et lille drys kokos måske kunne gøre sig godt, evt. som alternativ til havregrynene (som jeg udelader for at holde kulhydraterne nede).

 3. Du har lavet lidt om på opskriften, den vil jeg prøve……. god idé med de små forme 🙂
  Jeg kan fortælle dig, at jeg frøs halvdelen ned, og det blev den ikke ringere af, æggesmagen forsvandt lidt 🙂 men den var stadig lidt for salt 🙂
  Knus fra din mor

  • Hej mor,
   Ja, du kender jo mig, jeg skal altid afprøve nye ideer. Og har stadig en masse til denne opskrift.
   Jeg frøs også halvdelen af de små – nemme til skolen – hapser ned, det tager de bestemt ikke skade af 🙂
   Knus her fra

Jeg elsker at hører dine tanker, så skriv endelig et par ord.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s