Kokostoppe

Jeg elsker kokos og jeg elsker chokolade, derfor er disse kokostoppe eller kokosmakroner som nogle kalder dem det, den perfekte lille treat til eftermiddags kaffen i den lune forårs sol.
KokostoppeKokostoppe – ca. 20 stk
50 g lurpak smør
200 g kokosmel
150 g sukker
3 stk æggehvider
1 spsk af den hjemmelavet vaniljesukker

Fremgangsmåde
smelt smørret i en gryde, når halvdelen er smeltet tag gryden af blusset indtil alt smørret er smeltet. Kom gryden tilbage på blusset og tilsæt kokos, sukker og æggehviderne og rør indtil alt er “vådt”. Rist massen let i gryden.
Lade masse køle lidt inden du begynder af forme toppe af massen, så hænger den nemmere sammen.
making kokostoppeBage toppene ved 200˚C i ca. 12 min.

Lad toppene afkøle på en bagerist.

Smelt (og temperer) mørk chokolade. Dyb bunden, af dine kolde, kokostoppe i chokoladen og nyd den til en god kop kaffe.

Tip: Kom lidt mælk i kaffen, det fremhæver smagen af den mørke chokolade.
Kokostoppekokostoppe.Christina

Reklamer

6 thoughts on “Kokostoppe

  1. Jeg er også helt vild med kokus og vil bestemt prøve disse toppe,men hvordan med de æggehvider,skal man passe meget på at de ikke koagulerer eller hvad?
    KH Mette

    • Det er faktisk et godt spørgsmål, det har jeg slet ikke tænkt over.
      Jeg mener at æggehvider koagulere ved ca 55-60˚C og så kan tilsætningen salt eller sukker hæve denne temperatur. Så hvis du holder dig under denne temperatur, er du sikker på at dine æggehvide ikke koagulere.
      Det var imidlertid ikke et problem for og jeg gav dem gas med varmen under ristningen.
      Christina

Jeg elsker at hører dine tanker, så skriv endelig et par ord.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s