Double Chocolate Stout Cake

For ikke så længe siden var kæresten og jeg i England. Det bedste vi ved når vi er der, er Fish & Chips og en mørk-nærmest sort doven engelsk øl til.

I forgårs aftes, dagen før kagens dag d 14/5, sad vi og talte om hvilken kage jeg skulle bage til kagens dag. Vi havde lyst til en mørk chokolade kage og valget faldt klart på denne mørke chokoladekage med en mørk stout øl i.
Den mørke stout øl er med til at gøre kagen nærmest sort, og den giver kagen en fantastisk speciel sødme.
double chocolate stout cakeBasis for opskriften kommer fra The hummingbird bakery’s kagebog.

Double Chocolate Stout Cake – til en Ø20 cm kage
2 dl stout øl – jeg brugte en chokolade stout
200 g lurpak smør
70 g usødet kakaopulver – bage kakao
200 g sukker
120 g brun farin
1 spsk vaniljesukker
1 1/4 dl kærnemælk
1-2 æg – 2 små/1 stort
250 g mel
1 1/2 tsk natron
1/2 tsk bagepulver

Cream Cheese Frosting
300 g flormelis, siet
50 g lurpak smør, stuetemperatur
125 g cream cheese, endelig ikke light, stuetemperatur

Fremgangsmåder
Cake

Kom øl og smør i en gryde og opvarm til smørret er smeltet. Tag gryden af varmen.
Rør sukker, brun farin og kakao i den varme øl.
Bland kærnemælk og æg i en kande, og kom det i den varme sukker/øl blandingen mens du pisker med et piskeris.
Sigt mel, natron og bagepulver i en stor skål og tilsæt den varme sukker/øl blanding mens du pisker. Brug evt en elpisker eller en røremaskine ved lav hastighed.
Kom nu dejen i en smurt springform og bag kagen ved 180˚C i ca. 45 min.
Making stoud cakeLad kagen afkøle helt inden du kommer frosting på.

Jeg var utålmodig og både kom frosting på og skar af kagen inden den var helt kold, hvilket resulterede i at frostingen løb ned af kagen. Ikke hensigten og alligevel utrolig lækkert.

Cream Cheese Frosting
Pisk flødeost og smør ved middel hastighed til det er godt blandet. Tilsæt flormelis og pisk til alt er indarbejdet. Pisk nu i yderligere 5 min, indtil den er let og luftig. Pisk ikke for længe, da det kan risikere at skille.
Stoud cakeServer kagen som den er eller med vaniljeis.
chocolate stoud cakeChristina

Reklamer

9 thoughts on “Double Chocolate Stout Cake

  1. Pingback: Chocolate Stout Mascarpone Cake med friske bær | Kager til kaffen

  2. Ja, nu er den bagt og ikke mindst spist anden gang! MUMS!
    Vil blot sige at har man ikke lige kærnemælk ved hånden duer det fint med 1/3 græsk yoghurt og 2/3 mælk blandet godt sammen.
    Velbekomme… 😉

    • Den bitre smag fra den mørke stoudt og kakaoen, den syrlige smag fra cream cheesen og sødmen fra resten af kagen er en vidunderlig kombination.
      Kan klart anbefale den 🙂
      Christina

Jeg elsker at hører dine tanker, så skriv endelig et par ord.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s