Rabarber sirup med et twist

Jeg er blevet stor fan af at lave min egen sirup og har ofte en stående i mit køleskab. Det er vidunderligt tilfredsstillende, at lave en kølig sommer-drik eller en sirup-kaffe-latte af din egen hjemmelavet sirup.

Denne gang blev det til en rabarber sirup, da jeg har masser af rabarber i min fryser for tiden (tak mormor).

Ønsker du en mere intens rød farve, vælg da kun de helt røde stængler, jordbærrabarber eller vinrabarber.
Rabarber sirupRabarber sirup –  5 dl
500 g rabarber
1 dl vand
400-500 g sukker (100 g pr dl rabarber-vand)

Twist med vanilje
1 vaniljestang, vaniljekorn + stang. Tilsættes sammen med sukkeret.

Twist med citron
Saften fra 1/2 citron. Tilsættes sammen med sukkeret.

Twist med ingefær
30 g ingefær skrælles og skæres i små stykker. Kog den sammen med rabarberne.

Twist med lakrids
1 spsk lakridspulver udrøres i lidt vand og tilsættes sammen med sukkeret.
Eller
Knus en lakridsrod og kog den sammen med rabarberne.

Fremgangsmåde
Kom rabarber, vand og evt. “et twist” i en gryde og kog det i 20-30 min. Hvis det skummer, tager du det fra med en ske.
Rabarber-vandet sigtes fra gennem et klæde. Lad det stå og dryppe af i en time eller natten over. (De tørre rabarbetråde kan du blande i en smoothie eller i din morgen yoghurt)
Kom rabarber-vandet, sukkeret og og evt. “et twist” i en ren gryde og kog det indtil sukkeret er opløst. Det tager gerne ca 10 min. alt afhængig af hvor tyk du ønsker din sirup.

Kom siruppen i et klargjort glas og opbevar det på køl i 1-2 mdr
Making rabarber sirupDu kan anvende din sirup til/på
– Hæld den over en kugle vaniljeis.
– På din yoghurt/skyr sammen med frisk frugt og müsli til morgenmad eller som dessert.
– Som sødemiddel i din te (evt som icedtea)
– Bland det op med iskold vand/danskvand og ny det i solen (se billedet i toppen af indlægget)
Pandekager
– Som smagsgiver til dine kys/marengs.
– Kom den i din lemonade og nyd en rabarber-lemonade.
– Kør den på en is maskine og du har den lækreste sorbet.
Kom den på dine kagebunde, som ekstra smag og fugt.
– Kun fantasien sætter grænser.
RabarbersirupChristina

Reklamer

6 thoughts on “Rabarber sirup med et twist

  1. Pingback: Brownie Sundae med Rabarber sorbet | Kager til kaffen

  2. Jeg elsker sirup, har dog ikke prøvet rabarber-sirup, så det skal prøves.
    Har du mod på det, skulle du prøve mælkebøtte sirup… naaaaaaam

    • Do it, prøv det…… Du vil ikke fortryde 🙂
      mælkebøtte sirup…. hmm det har jeg aldrig hørt om? Det må jeg helt sikkert prøve af i løbet af sommeren, tak 🙂
      Christina

  3. Pingback: Rabarberkompot | Kager til kaffen

  4. Hej Christina.
    Din rababersirup lyder rigtig lækker.
    Mon man kunne lave denne sirup af en pose frosne blandede skovbær i stedet for rababerne?.
    Kh. Randi

Jeg elsker at hører dine tanker, så skriv endelig et par ord.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s